De BMX-regels

Afhankelijk van de stijl van BMX worden verschillende tactieken en trucs gebruikt. In het geval van BMX-racen is het een eenvoudige race-activiteit waarbij concurrenten het tegen elkaar opnemen op een motorcrosscircuit. Bij freestyle BMX moeten rijders verschillende stunts uitvoeren op verschillende ondergronden.

De spelers moeten zo snel mogelijk op hun BMX-fiets rijden en tegelijkertijd hun evenwicht bewaren op het parcours in deze pure competitie. De renners moeten een circuit doorlopen met gekke sprongen, bochten, rollende en andere obstakels nadat ze zijn begonnen op een hellende helling met een hoge drop om hun beginsnelheid te verhogen.

Racen

In het begin nemen acht renners het tegen elkaar op op een baan die tussen de 350 en 400 meter lang is. Om de race uit te rijden, moeten de renners extreem snel gaan. De winnaars van de race zijn de eerste drie deelnemers.

BMX vrije slag

Er is geen race betrokken bij de sport van freestyle BMX. Daarom zijn er geen racebanen of cursussen in freestyle BMX. Voor de rijder om trucs en acrobatiek te doen, zijn hier hellingen, verschillende oppervlakken, waaronder paden, en railbars gebouwd.

Elke rijder krijgt een bepaalde hoeveelheid tijd om verschillende trucs en acrobatiek uit te voeren, waarna de juryleden punten toekennen. De meeste stunts werden vooraf door de rijder voorbereid. De renner krijgt punten in functie van zijn prestatie. Het spel wordt gewonnen door de renner die de meeste punten heeft verzameld.

Tags :
BMX Bikes
Share This :