Fietsstijlen

STRAAT

Het vinden van een typische stedelijke barrière en het uitvoeren van trucs erop of erover is waar het bij het rijden op straat om draait.

Fietsen voor op straat (en opritten) waren vroeger absurd zwaar.

Toen mensen voor het eerst freestyle begonnen te rijden, deden ze dat op racefietsen, die crashten zodra ze een helling zagen.

Fietsfabrikanten reageerden door voertuigen te maken die waren gebouwd als tanks. Hoewel ze niet zouden versplinteren, kon je er ook niets mee doen.

Straat
De huidige rage is om je fiets zo licht mogelijk te maken, maar het traditionele sterkte-gewichtsdilemma is nog steeds van toepassing.

In wezen wil je een fiets die licht genoeg is om je op te verplaatsen, terwijl hij niet zo licht is dat hij breekt wanneer je een richel probeert te slijpen.

Pinnen en een gyro worden meestal meegeleverd met straatmotoren. Veel mensen hebben tegenwoordig maar één set haringen, meestal aan hun favoriete kant.

Veel straatrijders rijden echter liever zonder remmen en met vier haringen.

Iedereen heeft een voorkeur voor het afstellen van zijn fiets, en aangezien BMX draait om vrijheid en individuele expressie, hoeft u zich geen zorgen te maken als die van u anders is.

VLAK LAND

In flatland voer je fietsprestaties uit terwijl je op een vlakke ondergrond staat.

En het vinden van een plek om te rijden is nog eenvoudiger dan op straat.

fietsen op de flats
Het vergt veel oefening om plat te rijden, en flatlanders zijn meestal een eigenzinnig stel.

Ze vinden het leuk om alleen te rijden en lange tijd naar muziek te luisteren op parkeerplaatsen of op tennisbanen.

Flatland-fietsen draaien gemakkelijker omdat ze klein en licht zijn. Daarnaast hebben ze vier grote, forse haringen om op te staan.

Een gyro met voor- en achterremmen wordt meestal gebruikt door flatlanders.

Maar sommigen gebruiken alleen de voorrem, terwijl anderen er helemaal geen gebruiken.

RUBBEREN SPRINGEN

Trail riding en dirt jumping zijn de twee subtypes van dirt jumping.

De term “paden” verwijst naar een groep vuilsprongen.

De meeste trailrijders geven er de voorkeur aan om hun tijd in het bos door te brengen en steeds grotere springnetwerken te creëren waar ze overheen kunnen stromen.

Parkour en sprongen
In wezen is “Dirt Jumping” wat je ziet op de X-Games, waar rijders proberen zoveel mogelijk stunts uit te voeren over twee of meer enorme sprongen.

Vuilmotoren kunnen voor beide doeleinden worden gebruikt als je soepel genoeg bent, hoewel ze vaak lichter zijn dan een straatfiets en zwaarder dan een racefiets.

Een gyro en haringen zijn meestal niet inbegrepen op een crossmotor.

Naast het gebruik van 36-spaaks wielen die lichter zijn dan straatwielen, gebruiken dirtbikers ook vaak tweedelige staven die zijn ontworpen om te racen.

Tags :
Share This :