Wat is BMX-spelen?

De rijder die alle sprongen met succes voltooit en bij de finish aankomt, wordt beschouwd als de winnaar van de BMX-race, die op een oppervlak met sprongen wordt gehouden. Er hoeven dus geen technieken te worden gebruikt.

Maar in freestyle BMX voeren rijders verschillende stunts uit terwijl ze op de fiets zitten. De volgende trucs zijn gedaan in freestyle BMX:

Luchtmanoeuvres

Hieronder volgt een uitleg van enkele luchttrucs die rijders in freestyle BMX uitvoeren in de lucht.

Tafelblad Bij deze truc draait de berijder zowel het stuur als zijn romp terwijl hij in de lucht is, in een poging de fiets naar één kant te kantelen. Het gevolg is dat de fiets er vlak uitziet, zoals het blad van een tafel.

Tafelblad
Superman Net als bij dirt jumping, strekt de rijder bij deze techniek zijn voeten naar buiten terwijl hij het stuur van de fiets nog steeds vasthoudt, waardoor het lijkt alsof Superman door de lucht vliegt.

Superman-zadelgrijper: in een beweging die doet denken aan Superman, laat de rijder één hand los om de stoel vast te pakken voordat hij de controle over het stuur terugkrijgt terwijl hij valt.

Superman grijpt een stoel

Een uiterst uitdagende truc is de staartzweep, waarbij de berijder de fiets gooit terwijl hij het stuur nog steeds vasthoudt, waardoor deze 360 ​​graden rond de stuurbuis draait. De rijder draait en staat dan nog een keer op de pedalen voordat hij landt.

De rijder gooit zichzelf rond de fiets terwijl hij in de lucht is wanneer hij een prestatie als Decade doet. De berijder draait volledig rond de voorkant van de fiets voordat hij weer op de pedalen landt.

Backflip – Hier proberen fietsers om te draaien op de fiets terwijl ze naar achteren kijken. Als gevolg hiervan draait de motorrijder 360 graden in de lucht voordat hij met zijn fiets landt.

Front flip: Bij deze manoeuvre proberen de motorrijders om te draaien en 360 graden naar voren te draaien terwijl ze in de lucht zijn voordat ze de grond weer opgaan.

In de turndown slaat de berijder de fiets opzij voordat hij het stuur naar zijn benen kantelt totdat het niet meer kan worden gedraaid. Hij landt nadat hij het handvat terug op zijn oorspronkelijke plaats heeft gebracht.

In de barspin-stunt draait de rijder zijn stuur volledig terwijl hij in de lucht is voordat hij ze opnieuw inhaalt en tot stilstand komt.

een vrachtwagen besturen

Een 360-graden flip en een volledige rotatie van de staven worden gecombineerd in deze truc, waarbij de motorrijder de staven moet vangen nadat ze eenmaal zijn gedraaid.

Tags :
BMX Bikes
Share This :