11 redenen waarom BMX rijden je persoonlijkheid zal verbeteren

Als je de realiteit wilt horen, is het dat ik als 30-jarige BMX rijder, in het verleden moeite heb gehad om anderen te overtuigen van de waarde van BMX rijden. ‘Waarom zou je je zorgen maken over wat andere mensen van je denken?’ zou je kunnen denken.

Dat is een uitstekende vraag.

De meeste mensen geloven dat je zorgen maken over hoe je gezien wordt in de wereld zinloos is. Tot op zekere hoogte ben ik het daarmee eens. Naarmate ik ouder werd, begon ik me af te vragen of sommige dingen die ik doe wel de moeite waard zijn, gewoon omdat ik er plezier in heb.

Na veel wikken en wegen, ben ik tot de conclusie gekomen dat ik BMX leuk vind. Maar toch, het zijn de vele positieve kwaliteiten van de sport die me helpen om BMX leuk te vinden en bij te dragen aan een hogere waarde van het leven in het algemeen.

Ik ben ervan overtuigd dat BMX meer is dan alleen maar rijden op een kinderfietsje. Als je dingen doet die goede eigenschappen hebben, zul je niet alleen beter worden in wat je doet, maar die eigenschappen zullen je ook helpen om een sterker en beter mens te worden. Ik ben hier om je te helpen een beter mens te worden.

Deze uitstekende eigenschappen zijn er in overvloed in BMX.

Dus, wie is het die dit moet lezen?

Misschien ben je nieuw bij BMX en weet je niet zeker wat je er aan hebt. Of misschien rijdt u al een tijdje en heeft u dezelfde twijfels over de echtheid ervan als ik had. Misschien ken je iemand die geen BMX’er is en die zich afvraagt waarom jij nog steeds op die ‘kinderfiets’ rijdt.

Deze lijst zal je helpen begrijpen waarom BMX zo geweldig is.

11 Redenen waarom BMX rijden je persoonlijkheid plezieriger maakt

BMX is, zonder twijfel, leuk! Dit is eenvoudig uit te leggen. Achtbaan rit? Video game? Beide dingen worden in het stof achtergelaten door BMX.

Rijden op een BMX fiets gaat allemaal over het hebben van een goede tijd.

Aan de andere kant, BMX negeert de regels die zowel een achtbaan als een video game moeten volgen. Terwijl beide zich telkens aan dezelfde regels moeten houden (het is niet zo dat een achtbaan van baan kan veranderen of een auto race computerspel kan veranderen in een speedboot), heeft BMX niet zulke beperkingen.

De truc doen die je al duizend keer gedaan hebt op een BMX kan heel leuk zijn.

Een nieuw trucje leren op een BMX kan heel leuk zijn. Springen, heb je misschien veel plezier mee gemaakt op een BMX.

Zelfs in zijn meest basale vorm van op de pedalen staan en rijden, is BMX een fantastisch gevoel, ongeacht het vaardigheidsniveau.

Jack Gruber amuseert zich met een kartonnen doos en wat vlakke grond. Brendan Boeck (foto)

Daarom zie je 3-jarigen er op rijden naast 53-jarigen. Plezier is een essentieel aspect van het leven; het geeft aan dat je je amuseert in plaats van te worden belast door louter ernstige verantwoordelijkheden.

Niemand hoeft de hele tijd plechtig te zijn. Een ritje op een BMX rond het blok of naar school is een geweldige manier om wat plezier te hebben en regelmatig te genieten van een paar momenten van het leven.

Onderhoud je conditie

BMX is als de sportschool waarvan je niet wist dat je er lid van was. Urenlang ben je constant bezig het gewicht onder je op te tillen en te verplaatsen. Maar omdat er zoveel van Rede 1 aan de gang is, merk je het niet eens.

Een deadlift is gewoon een bunnyhop. Squatten is de handeling van het rijden van een overgang of pompen om te springen of snelheid te verhogen. Een rij is een handboek. De hometrainer wordt gebruikt om naar de volgende locatie te trappen.

Maak een lus rond de BMX baan zo snel als je kunt, ongeacht hoe serieus je van plan bent BMX racen te nemen. Je zult je afvragen waarom je 70 dollar per week betaalt voor je Crossfit abonnement.

Je zult die avond na een grote sessie gesloopt op de bank liggen, maar ook hunkeren naar meer terwijl je alle Reden 1 momenten dag in je hoofd herhaalt.

Vriendschap

Dingen veranderden voor mij toen ik voor het eerst begon met BMX. Individuen staan bekend als BMXers. Dat zal voor jou niet anders zijn.

Ik ontmoette al mijn beste vrienden omdat we een passie voor BMX deelden. Ik heb BMXer maatjes die tien jaar jonger en tien jaar ouder zijn dan ik. Ik heb hallo gezegd en gesprekken aangeknoopt met mensen in BMX t-shirts die ik op onverwachte plaatsen ben tegengekomen.

Vriendschappen tussen BMX rijders zijn over de hele wereld te vinden. 2015 HVT trails Tyson Jones-Peni (foto)

Als ik in een nieuwe stad ben en een fiets heb, ga ik naar het plaatselijke skatepark. Ik weet dat ik dan tenminste de kans heb om een nieuwe BMXer te ontmoeten en daar met hem of haar te rijden. Wie weet waar het toe kan leiden – het delen van een paar ‘yeahs’ en ‘whoos’ over stunts die ze hebben gedaan, gekoppeld aan een klein BMX praatje.

BMXers zijn een mengelmoes van persoonlijkheden, maar ze zijn een gastvrije groep.

een moeilijke taak (fysiek en mentaal)

Niets wat de moeite waard is, is ooit eenvoudig, zeggen ze. Evenzo, hoe groter het risico, hoe groter de winst, zoals het gezegde luidt. Het rijden op een BMX fiets is een goede illustratie van beide. BMX is een fysiek veeleisende sport die ook een hoog niveau van mentale concentratie vereist. Als je niet genoeg aandacht aan BMX besteedt, zul je bijna waarschijnlijk een aantal ernstige lichamelijke gevolgen ondervinden.

Hoewel BMX een moeilijke sport is, doen we het omdat we beter willen worden.

Het optillen van het voorwiel is een tweede natuur geworden voor een doorgewinterde BMX rijder die al tientallen jaren rijdt. Hun uitdaging is verschoven naar een moeilijkere truc of een hogere sprong, maar ze staan nog steeds voor hetzelfde obstakel: proberen iets uit te voeren wat ze nog nooit eerder hebben gedaan. De lat steeds weer een stukje hoger leggen is het doel.

Beslissen om BMX te rijden is een kans om immens beter te worden in iets; er is geen plafond te bereiken in de wereld van freestyle BMX.

De BMX taken die je regelmatig uitvoert zullen een balans bereiken tussen verveling en overbelasting. Veel mensen noemen dit in de zone zijn of een flow staat omdat het je toestaat om volledig betrokken te zijn bij het leren van nieuwe vaardigheden terwijl je plezier hebt.

Tags :
Share This :