Hoe vervang je een BMX band (met foto’s)

In het lokale skatepark had ik een jongen die wanhopig moest leren hoe je een BMX band verwisselt.

Hij begreep het eindelijk nadat ik 5 minuten tegen hem had geschreeuwd over de gevaren van het rijden met kale banden.

Op een fiets rijden met kale banden is onveilig.

Kale banden kunnen leiden tot verlies van controle, klapbanden en een verhoogd risico op valpartijen.

Je verliest veel grip, vooral op gladde of vochtige skateboardondergronden.

Als je graag skateboardt in skateparken, is het je ergste nachtmerrie om niet optimaal te kunnen rijden en je zorgen te maken over slippende banden.

En het is om die reden dat ik er zo’n punt van maakte.

Hoe dan ook, hij is het onderwerp van dit blogartikel.

Ik ga je vandaag laten zien hoe je een BMX band verwisselt.

Hoe een BMX band te vervangen

Zorg ervoor dat je het wiel verwijdert van de fiets voordat je de banden van een BMX vervangt. Laat de resterende lucht in de binnenband weglopen om de band eenvoudiger te kunnen verwijderen.

Hoe verwijdert u de velg van een band

Wanneer u een band van een velg verwijdert, zorg er dan voor dat de binnenband in uw wiel leeg is. Daarna gebruikt u een bandenlichter en steekt u deze in uw band, waarbij u de hiel van de band van de velg trekt. Nadat u een deel van de band hebt losgelaten, werkt u rond de band tot één kant helemaal los is. Herhaal dit dan aan de andere kant.

Hoe monteer je BMX banden

Nadat je hebt gecontroleerd of er niets in je band zit, neem je de nieuwe binnenband, verwijder je het ventieldopje, en vul je het met lucht om de vorm te vormen. Plaats nu de leiding in de band.

Pak uw wiel en zorg ervoor dat het ventiel van de binnenband in het ventielgat van de velg zit, duw vervolgens uw wiel aan alle kanten gelijkmatig in de band.

Til het wiel recht omhoog aan een van de zijkanten van de band. Doe dit zo dat slechts één kant van de bandhiel op de velg ligt en gebruik dan de bandenlichter om de andere kant vast te zetten. Controleer of de band niet te veel beweegt.

Nu één kant van de band op de velg ligt, plaatst u de andere kant van de band en trekt u de bandenlichters omhoog om de hiel op de velg te leggen.

Tags :
Share This :