Verkrijgen van sponsoring voor BMX rijden in 2021

Het verkrijgen van sponsoring en het winnen van evenementen zijn twee van de meest prestigieuze prestaties die een BMX rijder kan bereiken. Ik denk niet dat ik ooit een jonge rijder ben tegengekomen die niet betaald wil worden voor het rijden op een fiets.

Omdat de plichten en technieken voor het verkrijgen van een sponsorschap zijn ontwikkeld met het internet tijdperk, zijn er niet veel mensen die weten en bereid zijn om de beste methoden voor het vertegenwoordigen van de grootste BMX merken te delen.

Dit artikel zal je hopelijk helpen. We gaan door de rollen, bijzonderheden, en top-betaalde atleten in aanvulling op een lijst van de beste BMX sponsors.

Wat is er nodig om een gesponsorde BMX rijder te worden?

Terwijl de sponsoring sector drastisch is veranderd in de laatste paar decennia, is het ook makkelijker geworden om binnen te komen. Het aantal rijders dat op zoek is naar sponsoring is omhoog geschoten.

Professionele BMX rijders in de jaren ’80 en ’90 moesten zich onderscheiden op zeer openbare plaatsen. De enige manier om bekend te worden was door wedstrijden te winnen en je “sponsor me” filmpjes te verspreiden onder lokale fietsenwinkels.

Dankzij YouTube, Instagram, websites en andere sociale media hoeven rijders niet meer op zoek te gaan naar winkels en merken. Merken van over de hele wereld kunnen je vinden door video’s en foto’s op het internet te plaatsen.

Gesponsorde renners zijn er in alle soorten en maten

Ruiters die geen prof zijn

Sponsoring voor professionals en amateurs is vergelijkbaar. Het primaire verschil is hoe formeel de overeenkomst/het contract met het bedrijf is. Amateur ondersteuning is meestal een eenmalige betaling of merchandise deal waarbij je een bedrijf vertegenwoordigt op een paar kleine wedstrijden. Sommige van je foto’s en video’s worden gebruikt voor branding in ruil voor een eenmalige betaling of merchandise.

Amateursponsoring wordt meestal aangeboden door lokale fietsenwinkels of kleinere streetwearbedrijven. Het is gebruikelijk dat een kleine winkel onderdelen of kleding ter beschikking stelt aan opkomende lokale renners voor marketing bij het organiseren van een kleine wedstrijd of het lanceren van een nieuwe reclamecampagne.

Sponsoring van een winkel

Een amateursponsoring is zeer vergelijkbaar met een winkelsponsoring. Meestal worden deze sponsoringovereenkomsten gesloten met lokale fietsenwinkels of streetwear labels voor een korting of gratis merchandise.

Een shopsponsoring is waarschijnlijk ook tijdelijk en vrijblijvend, hoewel dit niet altijd het geval is; veel veelbelovende kinderen krijgen een speciale behandeling als ze snel vooruitgang boeken in het lokale skatepark.

Professioneel

Tenslotte komen de professionele sponsorships aan bod. Dit zijn degenen waar we allemaal voor gekomen zijn. Hoewel de details van professionele ondersteuning in sommige situaties wat ingewikkeld kunnen zijn, zijn er enkele algemene elementen om in gedachten te houden.

In het algemeen, als je een gesponsorde rijder bent, word je beschouwd als een werknemer van het bedrijf. In veel gevallen zal je gecompenseerd worden voor het vertegenwoordigen van dat bedrijf in wedstrijden, video’s, en het rijden op hun onderdelen of kleding in het algemeen.

Als je succes hebt in je carrière en het bedrijf goed vertegenwoordigt, zal het niet lang duren voordat je gevraagd wordt om te helpen bij het maken van je eerste signature onderdeel. Dit is een eer die niet elke rijder krijgt, omdat de firma een aanzienlijk bedrag investeert in het totaal uitvinden van een nieuw BMX onderdeel gebaseerd op jouw input en smaak. Door jouw naam op een nieuw onderdeel te zetten, hoopt de fabrikant dat klanten jouw voorbeeld zullen volgen en het zelf zullen kopen.

Sponsors van het Jaar

In veel opzichten zijn professionele sponsorships identiek aan conventionele banen. Bijna alle gevestigde organisaties bieden de basis, zoals gratis onderdelen/kleding, zichtbaarheid, geld en training, maar de beste sponsors zullen je ook een aantal interessante extraatjes geven.

Tags :
Sponsoring
Share This :